maandag 15 februari 2010

Kamervragen stofoverlast Bonaire

Schriftelijke vragen van het lid Van Gent (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, de minister van VROM en de minister van Verkeer en Waterstaat over stofoverlast op Bonaire.

  1. Kent u het bericht* dat op verschillende plaatsen op Bonaire meer stof in de lucht zit dan volgens Antilliaanse normen is toegestaan? Zo ja, onderschrijft u de opvatting van de onderzoekers dat het hier gaat om verontrustende resultaten voor de volksgezondheid?
  2. Klopt de constatering van de onderzoekers dat de stofproblematiek op Bonaire hoofdzakelijk door menselijke activiteiten wordt veroorzaakt? Zo ja, welke maatregelen kunnen er genomen worden om de hoeveelheden stof in de lucht terug te brengen naar een toelaatbaar niveau?
  3. Komen de voor de Nederlandse Antillen en Aruba geldende stofnormen overeen met de normen die voor het continentale deel van Nederland gelden? Zo nee, waarom niet?
  4. Zijn er vergelijkbare onderzoeksresultaten beschikbaar voor de overige Antilliaanse eilanden? Zo ja, wat is het beeld dat hieruit voortkomt?
  5. Bent u bereid om in overleg met de autoriteiten van Bonaire maatregelen te nemen tegen de overschrijdingen van de stofnormen en zo ja welke?

Den Haag, 10 februari 2010

* 'Stofoverlast kent vele oorzaken’, Amigoe 26 januari 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten